Image
Top
Navigation

Biografi

Tættere på Tine

Tine Elkjær Knudsen, grundlæggeren af Helsegården, er en brobygger dedikeret til at bringe mindfulness og andre holistiske terapiformer ind i det etablerede sundhedssystem.

Tine er uddannet sygeplejerske i 1982 på Roskilde Sygehus og har bl.a. mange års erfaring i psykiatrien. Hun er registreret RAB – behandler, som bl.a. zoneterapeut, hypnoterapeut, healer og mindfulnessinstruktør.

Læs vores artikel fra januar 2014 i Midfyens Posten (forsiden og side 8-9)

tinekDe sidste 11 år har Tine været ansat på en psykiatrisk afd. med speciale i affektive lidelser (depressive- og maniske lidelser). Som sygeplejerske trækker Tine på mindfulness-baseret kognitiv terapi. I 2010 blev hun mindfulnessinstruktør og faciliterer nu både patienter og sundhedspersonale i mindfulness.

Tines passion for holistisk medicin har inspirerede hende til at åbne en klinik i Helsegården. Med en unik kombination af forskellige behandlingsformer hjælper hun mennesker til at overvinde deres angst, fobier, depressionssymptomer, reducere stress, ændre uhensigtsmæssige mønstre (fx. spiseforstyrrelser og rygevaner), slippe fortidens traumer, øge selvværd, livsglæde og bevidsthed.

Det har været Tines hjertesag at renovere og designe Helsegården ud fra forskning i miljøbestemt psykologi, landskabs- og indretningsarkitektur som viser at miljøet har stor betydning i en helingsproces. Helsegårdens smukke omgivelser vil hjælpe til at inddrage sanserne terapeutisk og reducere stress.

)