Image
Top
Navigation

Hypnose / Hypnoterapi

Frihed i sindet

Hypnose hjælper og virker hurtigere og mere effektivt på flere lidelser end andre behandlingsformer. Måske er det også grunden til at hypnoterapi har været brugt i helbredende øjemed helt tilbage til 1559 f.Kr. (beskrevet på en egyptisk papyrusrulle) og sandsynligvis endnu før.

I mange kulturer har der været tradition for hypnose op gennem tiderne, samtidig med at det også er en meget anerkendt nutidig behandlingsmetode. Bl.a. forskes der meget i hypnose i England og USA, hvor der hele tiden gøres nye opdagelser. Dokumentationen er meget omfattende og har vist, at hypnoterapi er et særdeles effektivt redskab til løsning af følelsesmæssige problemer.

Hypnose er en ændret bevidsthedstilstand med et stærkt indre fokus, – også kaldet trance. Trance er ikke søvn, men en vågentilstand, hvor de ydre sansepåvirkninger nærmest forsvinder eller bliver ligegyldige. Det er en tilstand du bl.a. kender fra dagligdagens dagdrømme, og når du falder i staver. Fordelen ved denne tilstand er, at du har adgang til din underbevidsthed, hvor din personlige historie, mønstre, overbevisninger og strategier er lagrede.
Hjernen fungerer på lignende vis som en computer, hvor de samme programmer kan aktiveres med mindre de slettes eller omprogrammeres.

Disse programmer og mønstre er for de fleste mennesker deres identitet og dermed deres virkelighed. Denne virkelighed kan begrænse og blokere mere for menneskets potentiale end de begrænsninger, der kommer fra den ydre verden.Ubevidst kan man gentage uhensigtsmæssige mønstre, tanker, følelser og adfærd i det uendelige, hvilket kan skabe smertefulde tilstande og lidelser.

En dygtig hypnoterapeut kan med hypnose kombineret med terapi (fx. kognitiv og mindfulness terapi og coaching) guide dig til en mere bevidst tilstand, hvor du er mere i kontrol og fri til at slippe begrænsninger, fri til at tage bevidste valg og dermed skabe dybe og varige forandringer. Dvs at  hypnoterapi kan skabe afklaring, såvel som give indsigter og sundhed i krop psyke og sjæl og øget bevidsthed.

Du kan ikke hypnotiseres mod din vilje. Under hypnosen vil du høre alt, hvad terapeuten siger og kan på et hvilket som helst tidspunkt sige til og fra. Du er i kontrol og kan ikke guides i en retning mod din vilje. Alligevel er det vigtigt, at du har tillid til og føler dig respekteret af din hypnoterapeut. Herved tillader du dig selv at samarbejde og komme i en dybere hypnosetilstand.

Antallet af behandlinger afhænger bl.a. af din grad af modtagelighed samt af dit problems / din lidelses art og varighed.

Eksempler på terapi i hypnose:
Sorgterapi, adfærdsregulerende terapi, medfølelsesterapi , regression (tidligere liv), indre barn/arketyper, selvudvikling. Desuden har jeg erfaret forbløffende resultater for mennesker med spiseforstyrrelser og ADHD

Forskning tyder på at hypnose hjælper på:

• Angstlidelser; panikangst, socialangst generaliseret angst, præstations- og eksamensangst tvangshandlinger
• Fobier ex højdeskræk tandlægeskræk
• Smerter
• Astma
• Nedsætte medicin forbrug
• Lavt selvværd
• Stress
• Depressionssymptomer
• Kriser/sorg Rygestop
• Vægtregulering

Se iøvrigt for supplerende information om hypnose og hypnoterapi : www.hypnoseselskabet.dk